Tradicionalna konferencija o vršnjačkom nasilju

Verujemo da svako dete ima pravo da detinjstvo i školske dane provodi okruženo prijateljstvom i ljubavlju, zbog čega smo 2017. godine održali Prvu konferenciju o vršnjačkom nasilju, vođeni idejom da udruženim snagama možemo svakom detetu da stvorimo uslove za odrastanje u zdravoj sredini koja će mu omogućiti napredovanje u svakom smislu te reči.

Detaljnije informacije o Prvoj konferenciji o vršnjačkom nasilju nalaze se na ovom linku, a kako je bilo na Drugoj konferenciji o vršnjačkom nasilju pogledajte ovde.

konferencija-2

,,Ambasadori drugarstva"

Program za učenike osnovnih i srednjih škola koncipiran kao sinteza jedinstvenog priručnika i radionica namenjenih prevenciji vršnjačkog nasilja, jačanja komunikacijskih kapaciteta i tehnika za prevazilaženje konfliktnih situacija.

Kako program funkcioniše i načine prijave, možete pronaći ovde.

MX5A3591

,,LOG OUT NASILJE"

S obzirom na sve alarmantnija istraživanja koja ukazuju na dramatičnu ekpanziju vršnjačkog nasilja na društvenim mrežama, fokusirali smo se i na širenje prijateljstva u virtuelnom svetu.

U okviru projekta LOG OUT nasilje, realizovanog u saradnji sa Gradom Beogradom, bavili smo se prevencijom i suzbijanjem posledica digitalnog nasilja, informišući ciljne grupe o brojinim temama i načinima zaštite, kroz vodiče, savete stručnjaka i druge oblike edukacije. Detaljnije pogledajte ovde.

prirucnik

Priručnik ,,Drug nije meta"

U saradnji sa Odeljenjem za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, Centrom za prevenciju devijantnog ponašanja kod mladih Target i kliničkim psihologom Aleksandrom Janković, kreirali smo priručnik za bezbedno korišćenje interneta.

Istraživanje ove tematike ukazalo nam je da postoji potreba za pisanim informatorom u kome će deca i roditelji pronaći savete i odgovore na brojna pitanja.

Dodatno se informišite ovde.

dnm02