Udruženje „Drug nije meta“ je bilo jedan od izlagača na Dečijem sajmu koji se održava na sportskim terenima Beograda na vodi.

Ovom prilikom članovi udruženja su se družili sa mališanima i govorili o značaju prevencije vršnjačkog nasilja. Takođe, svi posetioci sajma su imali priliku da se upoznaju sa radom udruženja i njegovim projektima.

Foto: Milana Pavković

Pored edukacije o prevenciji vršnjačkog nasilja i promocije prijateljstva, čime se „Drug nije meta“ bavi već punih pet godina, na sajmu smo organizovali akciju tokom koje su posetioci mogli da se fotografišu u našem ramu i na taj način putem društvenih mreža podele poruku da su prijateljstvo, ljubav, osmeh i sreća veoma važni.

Foto: Milana Pavković

Da podsetimo, udruženje „Drug nije meta“ je jedino udruženje u Srbiji koje se bavi isključivo temom vršnjačkog nasilja. Projekat,,Drug nije meta“ je pokrenut 2015. godine i od tog trenutka kroz različite aktivnosti uključio je više od 500.000 pripadnika ciljnih grupa – roditelja, nastavnika, učenika.Tokom ovih godina udruženje je direktno u svoje aktivnosti i programe uključilo više od 300 škola širom Srbije.

Foto: Milana Pavković

Udruženje ,,Drug nije meta“ je član Svetske asocijacije za prevenciju vršnjačkog nasilja sa sedištem u Britaniji, a u podizanju nivoa bezbednosti dece i mladih u celom regionu već godinama sarađuje sa regionalnim udruženjima Prva dečija ambasada u Makedoniji, Udruženje Kap (Bosna), Udruženje Hrabri Telefon (Hrvatska), Udruženje Roditelji (Crna Gora).