Udruženje ,,Drug nije meta“ lansiralo je aplikaciju ,,Čuvam te“ namenjenu zaštiti dece.

Aplikacija je besplatna, a ispod su linkovi za preuzimanje:

Aplikacija je razvijena u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija, a karakteriše je izuzetno jednostavan interfejs apsolutno prilagođen detetu i vrlo lak način korišćenja  – nakon što odabere kontakte kojima veruje, na displeju se pojavljuje crveno dugme čijim pritiskom automatski prethodno odabranim brojevima telefona stiže lokacija pošiljaoca i poruka sledeće sadržine: ,,Treba mi tvoja pomoć. Ovo je moja lokacija“.

Aplikacija sadrži i widget koji korisnik može postaviti na homescreen i aktivirati pritiskom kada je potrebno.

Brza reakcija u kritičnim situacijama

Ideja je da se na ovaj način uštedi dragoceno vreme u kritičnim situacijama, jer bi za sve radnje koje aplikacija ,,Čuvam te“ izvršava kroz samo jedan klik drugi dostupni servisi zahtevali mnogo više vremena. Takođe, s obzirom da se kroz aplikaciju šalje tačna lokacija, štedi se vreme koje je potrebno za objašanjavanje u slučajevima kad dete ne zna ime ulice u kojoj se nalazi.

– Savremene tehnologije omogućuju nam konstantnu komunikaciju i verujemo da je prostor koji ostavljaju za zaštitu dece do sada u Srbiji bio nedovoljno iskorišćen. Činjenica da današnje generacije praktično ne ispuštaju mobilni telefon iz ruku bila nam je polazna tačka da zaštitu dece kojom se aktivno bavimo od 2015. godine podignemo na još viši nivo i to upravo poštujući njihove navike i potrebe, kažu iz Udruženja ,,Drug nije meta“ .

Iz Udruženja ,,Drug nije meta“ dodaju da je, s obzirom da je bezbednost dece i mladih njihov primarni cilj u oblastima delovanja, aplikacija razvijena upravo zbog ove ciljne grupe, ali da se ona treba naći u mobilnom telefonu svake osobe.

-Razvoju aplikacije smo se posvetili s obzirom da su deca i mladi fokus našeg rada, ali može da je koristi bukvalno svako. Ako na primer odrasloj osobi pozli u prevozu i ne može da dođe do kuće sama, aplikacija je tu. Glavna ideja je da čuvamo jedni druge, bez obzira na to gde se nalazimo.

 

Tagovi: