Mlada srpska jutjuberka Kristina Kika Đukić tragično je okonačala svoj život u noći između 8. i 9. decembra.

Kristina Đukić bila je srpska gejmerka, jutjuberka i influenserka čiji Jutjub kanal je imao 700.000 pretplatnika, a na Instagramu ju je pratilo više od 350.000 korisnika. Rođena je 25. jula 2000. godine u Beogradu.

Smrt je potvrdila i Kristinina majka na Instagramu. „Sa ogromnim bolom vas obaveštavam da je moja Kika juče preminula. O datumu sahrane ću vas obavestiti“, napisala je.

Posle njene smrti, prijatelji i drugi jutjuberi ostavljaju brojne poruke na društvenim mrežama, kojima se opraštaju od Kike.

Mira Vladisavljević, direktorka Balkan tube festa, je istakla da se tragedija dogodila nakon što je Kika godinama vodila mučnu borbu sa bulingom, vidom nasilja na društvenim mrežama.

Da podsetimo, Kika je postala popularna među mlađim generacijama nakon javnog sukoba koji je imala sa jutjuberom Bakom Prasetom, koji je eskalirao u jutarnjem programu televizije sa nacionalnom frekvencijom. Tada je, pored brojnih drugih uvreda, jutjuber nazvao Kiku „ćelavom“ i pitao je da li ide na hemioterapiju.

Ovo gostovanje, uz brojne jutjub klipove i ružne reči upućene putem društvenih mreža, izazvalo je i netrpeljivost među korisnicima društvenih mreža koji ih podržavaju, a koje se nastavilo i nakon završetka sukoba.

Udruženje „Drug nije meta“, jedino u Srbiji koje se bavi prevencijom vršnjačkog nasilja, oštro osuđuje svaki vid bulinga, digitalnog nasilja, kao i bilo kog oblika nasilja među vršnjacima.

Ukoliko vi ili neko koga poznajete trpi bilo koji vid nasilja na Nacionalnoj platformi „Čuvam te“ možete se informisati i edukovati na koji način da prepoznate, postupite i sprečite bilo koji vid nasilja, kao i kome da se obratite u tom slučaju.