Nakon višegodišnjeg iskustva u oblasti prevencije vršnjačkog nasilja, u saradnji sa psihološkinjom Ljubicom Bogetić, osmislili smo jedinstven program ,,Ambasadori drugarstva“ koji za cilj ima prevenciju vršnjačkog nasilja koje je poslednjih godina u alarmantnom porastu. Program „Ambasadori drugarstva“ realizovan je od tima mladih psihologa, koji svojim znanjem pomažu učenicima da se izbore sa problemima vršnjačkog nasilja.

Prvi trening u nizu koji nas očekuje, održan je u školi ,,Nadežda Petrović“ na Novom Beogradu, a sve škole zainteresovane da ih posetimo, mogu nam se javiti mejlom na adresu office@drugnijemeta.rs

Kako program funkcioniše?

Program ,,Ambasadori drugarstva“ sastoji se od priručnika koji učenicima nudi saznanja o tehnikama rešavanja konfliktinih situacija, načinima da se izbore sa bilo kojim vidom vršnjačkog nasilja, kao i mehanizmima za poboljšanje komunikacionih kapaciteta i osnaživanje ličnosti i radionica koje omogućuju da učenici u realnim situacijama upotrebe stečena znanja.

Dugoročni cilj programa, pored prevencije vršnjačkog nasilja, jeste poboljšanje komunikacije, kako u vršnjačkim grupama, tako i u kasnijem životu, sa idejom da od najranijeg uzrasta radimo na tome da svako dete odraste u zdravog i funkcionalnog člana našeg društva.

Program se realizuje kroz saradnju sa školama iz svih delova Srbije što će omogućiti rezultate na teritoriji cele zemlje, dok će konstantna komunikacija koordinatora i ambasadora projekta, omogućiti kontinuiran rad na razvijanju pozitivnih vrednosti.

Kako izgledaju naše radionice pogledajte na sledećim linkovima:

 1. Osnovna škola „Nadežda Petrović“
 2. Opština Savski venac
 3. Gradska opština Zvezdara
 4. Medicinska škola „Nadežda Petrović“ Zemun
 5. Saobraćajna škola Zemun
 6. Elektrotehnička škola Zemun
 7. Ekonomska škola „Nada Dimić“
 8. Pravno-birotehnička škola
 9. GTŠ „Branko Žeželj“
 10. Šesta beogradska gimnazija
 11. Osnovna škola „Branko Radičević“ Novi Beograd
 12. Osnovna škola „Radoje Domanović“ Novi Beograd
 13. Osnovna škola „Marko Orešković“ Novi Beograd
 14. Osnovna škola „Marko Orešković“ Novi Beograd
 15. Osnovna škola „Starina Novak“ Palilula