Nakon višegodišnjeg iskustva u oblasti prevencije vršnjačkog nasilja, u saradnji sa psihološkinjom Ljubicom Bogetić, osmislili smo jedinstven program ,,Ambasadori drugarstva“ koji za cilj ima prevenciju vršnjačkog nasilja koje je poslednjih godina u alarmantnom porastu. Program „Ambasadori drugarstva“ realizovan je od tima mladih psihologa, koji svojim znanjem pomažu učenicima da se izbore sa problemima vršnjačkog nasilja.

Prvi trening u nizu koji nas očekuje, održan je u školi ,,Nadežda Petrović“ na Novom Beogradu, a sve škole zainteresovane da ih posetimo, mogu nam se javiti mejlom na adresu office@drugnijemeta.rs

Kako program funkcioniše?

Program ,,Ambasadori drugarstva“ sastoji se od priručnika koji učenicima nudi saznanja o tehnikama rešavanja konfliktinih situacija, načinima da se izbore sa bilo kojim vidom vršnjačkog nasilja, kao i mehanizmima za poboljšanje komunikacionih kapaciteta i osnaživanje ličnosti i radionica koje omogućuju da učenici u realnim situacijama upotrebe stečena znanja.

Dugoročni cilj programa, pored prevencije vršnjačkog nasilja, jeste poboljšanje komunikacije, kako u vršnjačkim grupama, tako i u kasnijem životu, sa idejom da od najranijeg uzrasta radimo na tome da svako dete odraste u zdravog i funkcionalnog člana našeg društva.

Program se realizuje kroz saradnju sa školama iz svih delova Srbije što će omogućiti rezultate na teritoriji cele zemlje, dok će konstantna komunikacija koordinatora i ambasadora projekta, omogućiti kontinuiran rad na razvijanju pozitivnih vrednosti.

Tagovi: