Nova, unapređena, verzija aplikacije „Čuvam te“ je dostupna za preuzimanje!

Aplikacija „ČUVAM TE“ nam omogućuje da kroz samo jedan klik alarmiramo prethodno odabrane kontakte, zatražimo im pomoć i pošaljemo tačnu lokaciju na kojoj se nalazimo.

Nakon što odaberemo kontakte kojima verujemo, na displeju se pojavljuje dugme za lokaciju čijim pritiskom automatski prethodno odabranim brojevima telefona stiže naša lokacija i poruka koja glasi: “Treba mi tvoja pomoć. Ovo je moja lokacija.”

Aplikacija je deo „Čuvam te“ – Nacionalne platforme za prevenciju nasilja koje uključuje decu, a koji je pokrenula Vlada Republike Srbije uz podršku Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

Pozovite sve koje volite da instaliraju aplikaciju – čuvajmo jedni druge!

Kako funkcioniše?

  1. Da bi aplikacija radila neophodni su sledeći uslovi – uključena lokacija na mobilnom uređaju, kredit zato što se šalju SMS poruke.
  2. Korisnik aplikacije bira osobe kojima veruje i dodaje njihove kontakte – brojeve telefona. Preporuka je da se unesu minimum tri kontakta kako bi verovatnoća da ćete u slučaju opasnosti dobiti pomoć u najkraćem mogućem roku.
  3. Moguće je testirati aplikaciju, kako biste se uverili da sve besprekorno funkcioniše.
  4. Nakon svih podešavanja i informisanja o funkcionisanju aplikacije, korisniku se svaki put kada otvori aplikaciju prikazuje dugme za lokaciju. Ukoliko ga pritisne, automatski prethodno odabranim kontaktima šalje poruku da je u opasnosti i da mu je potrebna pomoć.
  5. Koristeći ikonice koje se nalaze u levom uglu na početnoj strani aplikacije, korisnik može da zameni kontakte od poverenja ili da ponovo pročita informacije o funkcionisanju aplikacije.

Verziju za iOS možete preuzeti OVDE.

Verziju za Android možete preuzeti OVDE.