Prva konferencija o vršnjačkom nasilju u Srbiji omogućila je da kroz dve panel diskusije publika upozna problem vršnjačkog nasilja iz različitih uglova iz kojih su kroz svoju struku i iskustva govorili predstavnici oblasti koji se kroz različite aspekte bave problemom vršnjačkog nasilja.
Tako su se pred publikom u prvoj panel diskusiji Ko je ukrao drugarstvo našli Snežana Marković savetnica u  Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Biljana Kikić Grujić ispred Centra za sprečavanje devijantnog ponašanja, psiholog Dobrinka Kuzmanović, docent pravnih nauka i kreator Aleksinog zakona Dragana Ćorić.

– Iako vas roditelji nekada „smaraju „ kako vi kažete, ili smatrate da ne mogu da vas razumeju, grešite. Ukoliko imate problem, uvek morate prvo roditeljima da kažete, naglasila je Dragana, a na to sve dovezala i Dobrinka izneći podatke jednog istraživanje gde je utvrđeno da mnogo više dece svoje probleme prvo kažu svojim drugovima, a ne roditeljima.
Druga panel diskusija Zajedno smo lepši, zajedno smo jači okupila je Petra Vasića stručnjaka za digitalni marketing, glumicu Tamaru Dragičević i dve mlade zvezde YouTube-a Leu Stanković i Nađu Stanojević, koji su govorili o svojim iskustvima na internetu, vršnjačkom nasilju u svojim školskim danima i načinima da se sa tim problemima izbori.

Pridružite nam se u borbi za bezbednu i srećnu decu koja je počela pre dve godine sa ciljem da se bavi prevencijom i suzbijanjem vršnjačkog nasilja.