Nakon pilot projekta realizovanog 2018. godine koji je uključio 2.500 učenika, Udruženje ,,Drug nije meta” ove nedelje realizuje projekat “Podeli prijateljstvo“ po drugi put.
Projekat „Podeli prijateljstvo“ trajaće do kraja nedelje, a ima za cilj da motiviše mlade da u svojoj školskoj sredini izgrade atmosferu zajedništva, deljenja i asertivne komunikacije kako bi se uticalo na poboljšanje odnosa među vršnjacima.


-Mladima je bitno ukazati na značaj deljenja sa najbližima, sa svojim drugovima, svojom okolinom, i zato je prvenstveni cilj projekta širenje svesti o važnosti deljenja. Kroz podelu rančeva prijateljstva, učimo ih da neguju prijateljstvo kao jednu od najvažnijih životnih vrednosti. Podstaknuti uspehom i pozitivnim odjekom koji je projekat imao kod mladih, ali i šire, nastavljamo sa realizacijom i ove godine, a sve se dešava u junu kako bismo školsku godinu ispratili u lepoj, pozitivnoj i pre svega drugarskoj atmosferi – kažu iz Udruženja ,,Drug nije meta“.


Učenicima koji će biti uključeni u projekat, u školama će biti podeljeni ,,rančevi prijateljstva“ sa poklonima koje treba da podele tako što sadržaj jednog ranca dele dva učenika. Na ovaj način, kroz deljenje poklona, cilj je da se, pored širenja svesti o važnosti deljenja, celokupnoj javnosti ukaže na to koliko je među mladima važno razvijati osećaj zajedništva i drugarstva.

Iz Udruženja kažu da žele učenicima da prirede nesvakidašnje iskustvo, koj će ih zainteresovati, obradovati, ali samim tim i podstaći da neguju i čuvaju prave vrednosti u životu.
Ovogodišnji partneri projekta „Podeli prijateljstvo” su kompanije Svislajon, Orbit, Rosa i Marbo, dok je generalni pokrovitelj kompanija Honor.

 

Tagovi: